Технологија

Технологија

Технологија

Technology

Технологија

Со својата богата историја во производството на високо–квалитетен печат, постојаното надминување на очекувањата на клиентите, денес Печатницата се издигна на високо ниво во Графичката индустрија. Денес Печатницата ја претставува Графичката индустрија во Републиката. Работејќи по современите принципи на работење на територијата на повеќе балкански и светски држави, Печатницата ја воспостави и одржува својата долгорочна цел, а тоа е задржување на лидерската позиција на пазарот, свесно и одговорно однесување, како и професионален однос кон потрошувачите. Располагаме со најсовремена технологија, ги следиме достигнувањата на европско и светско ниво во графичката индустрија. Се стремиме да обезбедиме висок квалитет на нашиот производ преку користење на високософистицирана комбинација на технологии, што одговара на буџетот на нашите клиенти и на роковите поставени од нив. Се стремиме да достигнеме доверба и лојалност кај нашите клиенти. Горди сме на она што денес претставува Печатницата и работиме многу напорно таа традиција да ја одржиме, со фокусирање на она што најдобро ги задоволува потребите на потрошувачите. Горди сме на фактот што сме една од ретките компании со референтна листа на завидно ниво, која зборува сама за себе.

Технологија

Технологија

Technology card image

ДЛАБОК ПЕЧАТ / БАКРО

2 машини за длабок печат, Максимална ширина на печат до 1300мм, Максимален број на бои 9, Нанесување на ладен вар во линија, Можност за печат на позадината до 3 бои, Мат лак на површина во регистар

Technology card image

ФЛЕКСО ПЕЧАТ

3 машини за флексо печат, централен цилиндар (CI), Максимален број на бои 8, Максимална ширина на печат 1000мм, Максимален чекор 700мм

Technology card image

ФЛЕКСО ПЕЧАТ UV - САМОЛЕПЛИВИ ЕТИКЕТИ

Максимално до 8 бои вклучувајќи и лакирање, Нанесување на ладна позлата, Печат на една боја на лепилото или подлогата, Печат на материјали со различна подлога

Technology card image

Офсет печатење

4 офсет машини за печат. Формат на печат Б1 и Б2.
Печат до 7 бои + нанос на мат лак и 100% инспекција на печат.
Печатење на секаков вид на хартија со дебелина од 40гр до 400гр.
Капацитет 14000 табаци за 1 час.

Technology card image

ПОДГОТОВКА И ДИЗАЈН

Користејќи најнова компјутерска и дигитална технологија, успешно ја реализираме идејата на дизајнерите. Нивната замисла ја оживуваме и ја правиме реалност на обострано задоволство и на дизајнерите и на клиентите. Листата на проекти кои ги надминале и очекувањата на дизајнерите е долга - амбалажа за производи од прехранбената и непрехрамбената индустрија, хемиската, фармацевтската индустрија и многу други етикети, магазини, каталози, брошури, летоци, банери и многу други.

Technology card image

БЕЗБЕДНОСЕН ПЕЧАТ

Холограми, нумерирање, бинго ливчиња, грепки, гласачки материјали, контролни маркички, дипломи, свидетелства, изводи од матични книги, индекси, легитимации.

Technology card image

МАШИНИ ЗА ЛАМИНАЦИЈА

Ламинирање со солвент и без солвент лепило, максимална ширина 1300mm, максимална брзина од 300 метри/минута